Restaurant Het Savarijn
024-3232615
fax : 024-3605167
http://www.savarijn.nl
Wat wij doen:
In restaurant Het Savarijn kunt u in een stijlvolle, informele ambiance lekker eten en drinken. Onze keuken is door de jaren heen constant in beweging geweest. Altijd met respect voor en herkenbaarheid van de gebruikte produkten. Verse ingrediënten in combinatie met een ambachtelijke, seizoensgerichte keuken vormen de basis voor onze gerechten en diverse menu's.
Het Savarijn behoort al jaren tot de betere restaurants van Nijmegen. Dit is te danken aan een constant goed niveau van de keuken en aan de fraaie wijn-spijs combinaties, maar zeker ook aan de vriendelijke en attente bediening. Het Savarijn werkt met maandkaarten. Hierop vindt u gerechten die zijn geïnspireerd door het seizoen en gebaseerd op het aanbod van de markt.
Een bewuste keuze voor een ambachtelijke, seizoensgerichte keukenstijl, uitgevoerd in een moderne keuken en volgens eigentijdse methoden werd beloond. Vanaf 1996 is het restaurant een vaste waarde in de Michelingids. GaultMillau waardeert de keuken met een rode "Toque" en 14 punten. Het Savarijn is opgenomen in de Top 500 van "Lekker" en de restaurantgids voor wijnliefhebbers, Grootspraak, rekent Het Savarijn tot de beste wijnrestaurants van Nederland. In de "Diningguide" van WineSpectator wordt het restaurant vermeld met een "Award of Excellence" en de Duitse Schlemmer Atlas kent Het Savarijn drie "Kochlöffel" toe - een restaurant met een zeer goede keuken.
Het restaurant is gevestigd in een 19e eeuws hoekpand met karakteristieke hoge plafonds en is volledig air-conditioned. Het is ingericht met eigentijdse materialen en kunst van de Rotterdamse meesterbindster Hanna de Bruijn. Aan de wand hangen werken van de Nijmeegse kunstenares Denny Baggen. De sfeer in het restaurant laat zich omschrijven als "stijlvol informeel", maar zeker ook als "informeel stijlvol".
Het Savarijn valt tevens op door een groot en voortreffelijk aanbod aan wijnen. De wijnkaart werd in 2006 door GaultMillau uitgeroepen tot "Wijnkaart van het Jaar" en is door WineSpectator en Grootspraak veelvuldig geroemd en onderscheiden.
De wijnkaart van Het Savarijn heeft de GaultMillau Award "Wijnkaart van het Jaar" 2012 ontvangen. In de Nederlandse edities van de GaultMillau-Gids 2007 t/m 2015 wordt onze wijnkaart jaarlijks bij de beste kaarten van Nederland gerekend.Openingstijden:
Maandag : 12:00 - 01:00 Lunch vanaf 12.00 uur / Diner vanaf 17.00
Dinsdag : 12:00 - 01:00 Lunch vanaf 12.00 uur / Diner vanaf 17.00
Woensdag : 12:00 - 01:00 Lunch vanaf 12.00 uur / Diner vanaf 17.00
Donderdag : 12:00 - 01:00 Lunch vanaf 12.00 uur / Diner vanaf 17.00
Vrijdag : 12:00 - 01:00 Lunch vanaf 12.00 uur / Diner vanaf 17.00
Zaterdag : 17:00 - 01:00 Geen Lunch / Diner vanaf 17.00
Zondag : gesloten
Nieuwjaarsdag : gesloten
Carnaval : gesloten
1e Paasdag : gesloten
2e Paasdag : gesloten
Koningsdag : gesloten
Hemelvaartsdag : gesloten
1e Pinksterdag : gesloten
2e Pinksterdag : gesloten
1e Kerstdag : gesloten
2e Kerstdag : gesloten
Oudjaarsdag : gesloten
Op Nationale En Kerkelijke Feestdagen Is Het Savarijn Gesloten : geslotenGemiddelde prijs 3-gangen menu:
30 euro - 39 euro
Faciliteiten restaurant:
Airconditioning, Wifi / draadloos netwerk
Restaurantgids Lekker:
Beschreven in Lekker
Menu's:
Diner, Lunch
Keuken:
Europees, Frans, Frans / Internationaal, Seizoensgerechten, Vegetarisch, Vis
Eetwensen:
Glutenvrij
Groepen:
Groepsmenukaart
Gevestigd in:
Herenhuis
Openingstijden keuken:
Keuken geopend tot 22:00 uur
Sfeerkenmerken:
Klassiek, Modern
Buiten eten:
Parasols aanwezig, Terras
Type restaurant:
Restaurant
Betalingsmogelijkheden:
VVV bon, Visa, Diners club, MasterCard, American Express, Pin, Contant
Aangesloten bij / Certificering:
Horeca Nederland