Selecteer provincie

Lute Restaurant

Details

Adres
De Oude Molen 5
1184VW Amstelveen
Noord-Holland
Telefoonnummer
e-mail
-
Beoordeling
Gemiddeld: 0
Aantal beoordelingen: 0
Jij beoordeelde Nog niet beoordeeld


Gegevens onjuist of niet volledig? Wijzig gegevens Bedrijfsgegevens verwijderen

Omschrijving

Wat wij doen:
Wij beiden hebben het geluk om goed te kunnen zien, luisteren en aanvoelen; wellicht daarom is een beleving bij Lute ook bijna "zintuiglijk" te noemen. Aanvoelen wat mensen wensen, kijken naar de eigenschappen van producten, luisteren naar de pannetjes; het is eigenlijk heel eenvoudig hoe wij Lute hebben opgebouwd.

Zo werken we bij lute, samen met een heel team van mensen die wij meenemen in onze visie. Werken met dat wat is, en daar het mooiste uithalen. Zoeken naar de oorspronkelijkheid en daar verder niet aan tornen. Ja, mooier of lekkerder maken, dat natuurlijk wel. Die kruitfabriek, waar ons restaurant is gevestigd, daarvan wilde wij het karakter niet om zeep helpen, maar in ere herstellen. Onze koks in de keuken doen het zelfde met landsproducten: verdiepen, verfijnen, intensiveren.

Waar wij voor willen zorgen is dat gasten tot in al hun zintuigen die Lute-beleving ervaren. Wij willen niet alleen dat ze bij ons op topniveau kunnen eten & drinken, varen of vergaderen. Dat doen ze natuurlijk wel, maar het is hun toegevoegde beleving die onze zaak echt completeert. Zo eenvoudig is het.

Peter en Marieke Lute

LUTE RESTAURANT
Op het terrein van de voormalige buskruitfabriek is LUTE gevestigd.

Gastheer-eigenaar Peter Lute staat samen met Bianca van den Berg sommelier en Meine Hospes maître, met enthousiasme en passie voor het vak voor u klaar om ervoor te zorgen dat u met al uw zintuigen de LUTE-beleving ervaart.

Peter Lute creeërt samen met zijn team gerechten volgens de LUTE filosofie; plezier (leren) beleven aan het koken. Koken is immers veel meer dan het strikt naleven van instructies. Luister naar je pannetjes, zo luidt het adagium. Het laten slagen van een mooie cuisson, een goede crème brûlée of fijne saus behelst meer dan keukenlogistiek zoals klokkijken en temperatuur instellen. Koken volgens Lute is de fase tussen datgene wat de natuur heeft voortgebracht en hoe wij dat consumeren, waarbij de natuurlijke harmonie zoveel mogelijk bewaard moet blijven. Het is zoeken naar de beste balans tussen de oorsprong en het volmaakte gerecht. Daarom is een gerecht, hoe smaakvol ook, in feite nooit af. Zo blijft koken altijd inspireren tot meer creativiteit.Openingstijden:
Maandag : 12:00 - 00:00 Zondags geopend op afspraak voor groepen, feesten
Dinsdag : 12:00 - 00:00 Zondags geopend op afspraak voor groepen, feesten
Woensdag : 12:00 - 00:00 Zondags geopend op afspraak voor groepen, feesten
Donderdag : 12:00 - 00:00 Zondags geopend op afspraak voor groepen, feesten
Vrijdag : 12:00 - 00:00 Zondags geopend op afspraak voor groepen, feesten
Zaterdag : 16:00 - 00:00 Zondags geopend op afspraak voor groepen, feesten
Zondag : geslotenSfeerkenmerken:
Eenvoudig

Menu's:
Lunch