Librije Restaurant De
038-4212083
fax : 038-8530009
Wat wij doen:
Passie, de lijfspreuk van Jonnie en Thérèse Boer, is waar het allemaal om draait in de wereld van De Librije. Passie voor het koken, de wijnen, de gastronomie. En dat alles op een eigentijdse, moderne wijze, wars van conventies en vastgeroeste gewoonten.
Jonnie Boer wordt op vierentwintigjarige leeftijd chef-kok bij Restaurant De Librije en enkele jaren later koopt hij samen met zijn echtgenote Thérèse, gerespecteerde vinologe en gastvrouw, het restaurant, waarna vlak na de overname van het restaurant in 1993 de eerste Michelinster volgt. In 1999 volgt de tweede ster en daarmee is hij de jongste tweesterrenkok in Nederland. In 2004 is De Librije het tweede restaurant in Nederland dat een derde ster krijgt.
Restaurant De Librije staat voor volop genieten met bijzondere gerechten, bijpassende wijnen in een sfeervolle ambiance. De basis van de keuken is pure ingrediënten van leveranciers uit de omgeving. Jonnie Boer met zijn keukenbrigade zorgt voor de perfectie in de keuken en Thérèse en haar team staan garant voor een bijzondere wijn – spijscombinatie. Openingstijden:
Maandag : gesloten
Dinsdag : 19:00 - 01:00
Woensdag : 12:00 - 14:00 en diner vanaf 18.30 uur
Donderdag : 12:00 - 14:00 en diner vanaf 18.30 uur
Vrijdag : 12:00 - 14:00 en diner vanaf 18.30 uur
Zaterdag : 12:00 - 14:00 en diner vanaf 18.30 uur
Zondag : geslotenToegankelijkheid:
Honden toegestaan, Lift aanwezig, Rolstoeltoilet, Toegankelijk voor rolstoelen
Michelin sterren:
3 sterren
Faciliteiten restaurant:
Airconditioning, Bar, Overnachten mogelijk, Tafel in keuken, Wifi / draadloos netwerk
Menu's:
Diner, Lunch
Sfeerkenmerken:
Exclusief, Luxe, Modern
Keuken:
Regionaal / Streekgerechten, Seizoensgerechten
Gevestigd in:
Voormalig vrouwengevangenis
Betalingsmogelijkheden:
Contant, Pin, American Express, MasterCard, Visa, 'Librije's Kadootje' Cadeaubon
Aangesloten bij / Certificering:
Alliance Gastronomique en Les Grandes Tables du Monde