Panhoeve Restaurant De
Wat wij doen:
De Panhoeve, in de eerste plaats zelfvoorzienende boerderij, in de tweede plaats restaurant. Een enorm landgoed met kippen, bijen en alle denkbare groenten, fruit en kruiden. "Alles is zelf verbouwd en aangelegd, er was niets toen we het in 1989 kochten" vertellen Jan Ter Smitte en Kees van Buuren. "Van hekken en kassen tot kabels, waterleiding en riolering; alles wat je hier ziet is zelf geconstrueerd". Voor verwarming en warm water wordt stookhout van eigen grond gekapt, en natuurlijk ook weer aangeplant.
Het koppel heeft een heel inspirerende en interessante kijk op duurzaamheid: het is niet een sticker op de deur of een marketingsstunt, het is een alomvattende levenswijze. Levensgenieten is een vorm van duurzaamheid.
"Ook voor onze gasten is het hier een duurzame avond: een geheel eigen diner-kamer, naar keuze in blauw, paars,rood of geel, met een eettafel èn een makkelijke zit bij de haard; persoonlijke aandacht en tijd."
"Omdat we het beste willen werken we biologisch,geen doel in zich maar een gevolg van die eis."
Deze werkwijze vraagt veel inzet, investering en is dus duur. "Maar als iedereen blijft denken dat het te duur en onhaalbaar is, dan gebeurt er nooit wat. Je stemt met je portemonnee, waar je je geld aan uitgeeft, dàt houd je in stand. Wie in de crisis blijft kiezen voor kwaliteit, die houdt vakmanschap en waardevolle kennis levend, die wordt een beter mens omdat hij zó de wereld verbetert."Openingstijden:
Maandag : 18:30 - 00:00
Dinsdag : 18:30 - 00:00
Woensdag : 18:30 - 00:00
Donderdag : 18:30 - 00:00
Vrijdag : 18:30 - 00:00
Zaterdag : 18:30 - 00:00
Zondag : 18:30 - 00:00 Service:
Reserveren verplicht
Menu's:
A la carte menu, Diner
Sfeerkenmerken:
Authentiek / traditioneel
Eetwensen:
Biologisch
Gevestigd in:
Boerderij
Keuken:
Hollands / Nederlands, Regionaal / Streekgerechten, Seizoensgerechten
Openingstijden keuken:
Keuken geopend tot 00:00 uur
Buiten eten:
Terras, Tuin
Gemiddelde prijs 3-gangen menu:
vanaf 80 euro