Kaat Mossel
Wat wij doen:
Kaat Mossel is een alom bekend en drukbezocht adres voor liefhebbers van mosselgerechten, vele visspecialiteiten, maar ook vleesgerechten. Chef-kok Ron Hirt en zijn vrouw Marie-Claire hebben het restaurant overgenomen van gangmaker Joop Zijlaard.
De naam Kaat Mossel is afkomstig van de historische figuur Catharina Mulder. Ze was een Rotterdamse visvrouw, die gevreesd werd om haar grote mond. Ze was een prinsgezinde en werd in 1785 tot 10 jaar cel werd veroordeeld wegens het zingen van oranje boven. Geen deftige dame dus deze keurmeesteres van mosselen. Voor liflafjes is er dus geen plek in deze brasserie met houten vloeren en dito tafeltjes. De hele brasserie ademt de sfeer uit van Kaat Mossels tijd met schilderijen die de beroemde visvrouw verlevendigen
De mosselen en de vis worden twee maal per dag vers geleverd door Schmidt Zeevis. De menukaart biedt een zeer ruime keus aan diverse platvissen, schelp- en schaaldieren.
Er zijn ook diverse vleesspecialiteiten te verkrijgen van de befaamde slager Piet van der berg en Nice to Meat. Een driegangen diner is al verkrijgbaar vanaf 28 euro. Een lunchmenu is bij Kaat Mossel niet aan tijd gebonden.
Buiten eten:
Aan het water, Terras
Faciliteiten restaurant:
Bar
Menu's:
Diner, Lunch
Sfeerkenmerken:
Exclusief, Klassiek, Zakelijk
Keuken:
Italiaans, Tapas