Voorpagina
Keukenboer aanmelden
Contact opnemen
Zoeken
Zoeken
Zoeken
Selecteer provincie
In provincie
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland
Voorpagina
>
Noord-Holland
>
Amstelveen
>
Lute Restaurant
> Wijzig gegevens
Naam
Adres
Plaats
Postcode
Telefoonnummer
Website
E-mail
Omschrijving
<b>Wat wij doen:</b><br/>Wij beiden hebben het geluk om goed te kunnen zien, luisteren en aanvoelen; wellicht daarom is een beleving bij Lute ook bijna "zintuiglijk" te noemen. Aanvoelen wat mensen wensen, kijken naar de eigenschappen van producten, luisteren naar de pannetjes; het is eigenlijk heel eenvoudig hoe wij Lute hebben opgebouwd.<br/><br/>Zo werken we bij lute, samen met een heel team van mensen die wij meenemen in onze visie. Werken met dat wat is, en daar het mooiste uithalen. Zoeken naar de oorspronkelijkheid en daar verder niet aan tornen. Ja, mooier of lekkerder maken, dat natuurlijk wel. Die kruitfabriek, waar ons restaurant is gevestigd, daarvan wilde wij het karakter niet om zeep helpen, maar in ere herstellen. Onze koks in de keuken doen het zelfde met landsproducten: verdiepen, verfijnen, intensiveren.<br/><br/>Waar wij voor willen zorgen is dat gasten tot in al hun zintuigen die Lute-beleving ervaren. Wij willen niet alleen dat ze bij ons op topniveau kunnen eten & drinken, varen of vergaderen. Dat doen ze natuurlijk wel, maar het is hun toegevoegde beleving die onze zaak echt completeert. Zo eenvoudig is het.<br/><br/>Peter en Marieke Lute<br/><br/>LUTE RESTAURANT<br/>Op het terrein van de voormalige buskruitfabriek is LUTE gevestigd.<br/> <br/>Gastheer-eigenaar Peter Lute staat samen met Bianca van den Berg sommelier en Meine Hospes maître, met enthousiasme en passie voor het vak voor u klaar om ervoor te zorgen dat u met al uw zintuigen de LUTE-beleving ervaart.<br/><br/>Peter Lute creeërt samen met zijn team gerechten volgens de LUTE filosofie; plezier (leren) beleven aan het koken. Koken is immers veel meer dan het strikt naleven van instructies. Luister naar je pannetjes, zo luidt het adagium. Het laten slagen van een mooie cuisson, een goede crème brûlée of fijne saus behelst meer dan keukenlogistiek zoals klokkijken en temperatuur instellen. Koken volgens Lute is de fase tussen datgene wat de natuur heeft voortgebracht en hoe wij dat consumeren, waarbij de natuurlijke harmonie zoveel mogelijk bewaard moet blijven. Het is zoeken naar de beste balans tussen de oorsprong en het volmaakte gerecht. Daarom is een gerecht, hoe smaakvol ook, in feite nooit af. Zo blijft koken altijd inspireren tot meer creativiteit.<b>Openingstijden:</b><br/><b>Maandag</b> : 12:00 - 00:00 Zondags geopend op afspraak voor groepen, feesten<br/><b>Dinsdag</b> : 12:00 - 00:00 Zondags geopend op afspraak voor groepen, feesten<br/><b>Woensdag</b> : 12:00 - 00:00 Zondags geopend op afspraak voor groepen, feesten<br/><b>Donderdag</b> : 12:00 - 00:00 Zondags geopend op afspraak voor groepen, feesten<br/><b>Vrijdag</b> : 12:00 - 00:00 Zondags geopend op afspraak voor groepen, feesten<br/><b>Zaterdag</b> : 16:00 - 00:00 Zondags geopend op afspraak voor groepen, feesten<br/><b>Zondag</b> : gesloten<b>Sfeerkenmerken</b>: <br/>Eenvoudig<br/><br/><b>Menu's</b>: <br/>Lunch
Wijzig gegevens